plant-killer_typo

Trenger du råd om hvordan holde plantene i live?

Jeg også. Jeg må være på Topp 10 Wanted-listen over plantedrepere her i Bergen. Se på det her liksom… Der hvor bladene skal være fine og grønne er det gult, eller i verste fall brunt. Jeg har en megakul plante som var helt rosa en gang, den er også brun nå. Da vi flyttet ut hit og fikk egen altan tenkte jeg “Yaay, plantehimmelen!” og dro ut på Plantasjen på oppdrag. Det gikk vel en uke før den begynte å visne, og jeg forstår ikke hva jeg gjør galt.

plant-killer_1

Her ser dere en halv orkidé, hvor andre halvparten har falt av for lenge siden. Bladene på den ved siden av blir gulere for hver dag som går.

plant-killer_2

Denne krabaten her har fått ugress! Øøh, hva sa du? Joda, den skal ikke se silk som dette ut skjønner du, den har opprinnelig sånne fine spaghetti-blader og ingenting annet. Den er i det minste grønn da. Til og med kaktusene i bakgrunnen her har fått gjennomgå, jeg endte med å kaste den ene fordi den var blitt så ekkel.

plant-killer_3

Her er favoritten, den er ganske stor og var superknæsj-rosa da jeg kjøpte den. Men akk nei, nok en gang har jeg feilet.

plant-killer_4

Finnes det noe kurs i dette?

Og så over til det verste av dem alle; uteplantene! Det står “vann: vanlig, sol: vanlig” – HVA ER VANLIG?!? Disse skal visstnok ikke settes innendørs heller, jeg har vurdert det for å redde dem. I sommer ble jeg så desperat at jeg dro til blomsterhandleren og forklarte situasjonen, hvor jeg fikk med meg gjødsel hjem. Så de er til og med gjødslet disse karene her, og det har jeg skjønt er som snop for planter, men allikevel er de ikke fornøyd altså.

Skal jeg bare gi opp alt planteliv, eller finnes det råd for folk som meg uten noe som helst form for grønne fingre? 

Livet som krølltopp