Etter_3

 

I dag folkens, skal vi spraymale Ikea-krakker!

Vi er ferdige å rydde og jeg har blitt heller kresen på innredningen i hjemmet. Jeg ønsker at ting er ryddig, enkelt og ikke minst i neonfarger. I anledningen har jeg “DIY-et” noen krakker jeg hadde stående, og jeg er virkelig ingen DIY-person! Slikt har jeg ikke tålmodighet til, og hvorfor gjøre noe selv hvis jeg kan kjøpe det ferdig gjort, ikke sant? Men siden jeg nå hadde disse krakkene som har vist seg å være veldig praktiske når gjester kommer, så har jeg prøvd meg. Dermed kommer min første, og sannynligvis siste DIY-post:

Utstyr

Utstyr

Noe som skal spraymales, her: krakker

Noe å skru fra hverandre det som skal males, her: skiftenøkkel og elektrisk skrujern

Klut for å vaske av det som males på forhånd

Såpe, pga. spraymaling over alt

Boss-sekker e.l. som underlag slik at du ikke ødelegger balkongen der du leier

Spraymaling i ønsket farge – jeg brukte 1 boks pr. krakk, og fikk dermed kun tatt 2/4. Malingen kjøpte jeg på Panduro, kosta 139,-

 

Do it yourself

DIY_1Demonter krakkene ved å skru dem fra hverandre. Dette for å ikke søle feil farge på feil del.

1_1

1_2

Spray i ønsket farge. Da jeg prøvde å tørke det stående inntil en vegg dekket i plast ble malingen ødelagt. Jeg endte derfor med å stå og holde den ferdig-sprayede delen til den var ca. tørr.

2_12_3

La ting stå til tørk i en times tid, just in case. Vil ikke ha maling på alle klærne eller at det blir ødelagt og sprekker når man skrur det sammen.

3_1

Skru sammen ønskede deler med ønskede farger, jeg har mixet og matchet som den interiørdesigneren jeg er!

4_1

Dersom noen skal sitte på dette er det viktig at det sprayes med “varnish”, en slags lakk, slik at folk ikke blir rosa eller grønn i rumpen når de sitter. Siden jeg ikke hadde tenkt på dette, så blir det tatt en annen dag.

2_2

Imponer gjester, anbefaler å invitere til fest for å vise frem verket ditt.

Etter_1

Resultat

Her er noen klassiske før- og etterbilder. Jeg liker at det blir så stor kontrast i stolene, jeg byttet også om slik at det ble rosa med grønn topp og motsatt. De siste to skal jeg være litt mer kreativ med, og spraye de halvveis med en overgang mellom fargene på beina.

Hva synes du?

Før_1Før_2DIY_4Etter_2
Livet som krølltopp